Solid børsoppgang i Japan

AP Photo

Det er blandet stemning på børsene i Asia torsdag morgen.I Japan klatrer Nikkei 1,16 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,89 prosent.Shanghai Composite i Kina faller derimot 0,09 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 0,69 prosent.Kospi i Sør-Korea faller tilbake 0,07 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,20 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,02 prosent.TV-debattDen tredje og siste debatten mellom de amerikanske presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump fant sted i Las Vegas i natt.Ifølge Bloomberg News styrket debatten Clintons sjanser for seier, men bragte lite nytt lys over kandidatenes politikk, og preger finansmarkedene mindre enn de to foregående debattene har gjort.En måling gjort av CNN viser at 52 prosent av seerne mener Clinton var nattens vinner, mens 39 prosent gikk for Trump. Clinton har dermed kommet best ut av alle møtene mellom de to kandidatene.- Med meningsmålingene så tungt i Clintons favør, er markedene priset for hennes seier. Det hadde sannsynligvis kun blitt kraftige utslag i markedene dersom Trump hadde gjort det usedvanlig godt, noe som ikke var tilfellet, sier strateg i Westpac Banking Corp i Sydney, Sean Callow, til Bloomberg News.OljenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,25 prosent til 52,54 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,43 prosent til 51,38 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,68 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.