<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Solvik-Olsen tok opp Norwegian-søknad i Washington

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) har vært i Washington for å hjelpe Norwegian med søknaden om trafikkrettigheter i USA. Presidentvalget forsinker prosessen ytterligere.

    Publisert 17. okt. 2016 kl. 05.44
    Oppdatert 17. okt. 2016 klokken 05.46
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 144 ord
    Finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen fra Frp. Foto: Scanpix

    Solvik-Olsen har tatt opp saken flere ganger med USAs transportminister, Anthony Foxx, senest på et møte i slutten av forrige måned, ifølge Dagens Næringsliv.– Etter møtet med Foxx i Washington kan vi konstatere at synspunktene til norske myndigheter er hørt, men at USA fortsatt ikke tar en beslutning, sier han. Statsråden gir følgende forklaring på at prosessen igjen har stoppet opp:– Dette handler nok mest om utfordringer i USAs innenrikspolitikk.Amerikanske myndigheter har hatt Norwegians søknad om lisens for det irske datterselskapet Norwegian Air International til behandling siden desember 2013. Prosessen har drøyd, blant annet på grunn av press fra amerikanske fagforeninger og fordi saken er blitt et tema i presidentvalgkampen.EUs transportkommissær Violeta Bulc har varslet voldgiftssak mot USA fordi Norwegian ikke har fått trafikkrettigheter. Hos kilder i Europakommisjonen får DN vite at saken er under forberedelse og vil bli igangsatt «så snart som mulig».