Splittet før 235 høydepunkter

Mandag braker resultatsesongen løs for selskapene på Oslo Børs. Selv om selskapene er ventet å levere kraftig resultatforbedring, er investorene ifølge CMC Markets' Henrik Sommerfelt splittet i troen på norske aksjer.

Børs

De første selskapene på Oslo Børs starter å slippe sine kvartalstall for tredje kvartal neste uke. Først ut av de vel 235 selskapene som rapporterer i oktober og november er DNO ASA, skriver CMC Markets-topp Henrik Sommerfelt i en markedskommentar."Det markerer starten på nesten to måneder med slipp av kvartalstall i årets siste resultatsesong. Analytikerne spår resultatforbedring, men investorene er splittet i troen på norske aksjer", skriver Sommerfelt.Svakt andre kvartalSommerfelt påpeker at i forrige kvartal leverte de vel 58 selskapene i hovedindeksen på Oslo Børs kvartalsresultater (earnings per share) som var 13,5 prosent dårligere enn analytikernes forventninger i forkant.Selskaper klassifisert i industrisektoren leverte 38,6 prosent svakere kvartalstall enn forventet i Q2/16. Selskaper innen olje og gass var også langt under."Et samlet analytikerkorps forventer ifølge Bloomberg at selskapene i hovedindeksen skal rapportere en resultatforbedring på 12 prosent sammenliknet med tilsvarende kvartal i fjor", skriver han.50/50Sommerfelt mener investorene er splittet i troen på Oslo Børs."Halvparten av investorene som handler hos oss har kjøpsposisjoner mot den norske aksjeindeksen, mens 56 prosent av våre toppkunder har kjøpsposisjoner mot indeksen. Også 51 prosent av CMC Markets’ kunder har kjøpsposisjoner mot den tyske DAX-indeksen. Men mot S&P-indeksen har over 70 prosent shortposisjoner", skriver han.CMC-toppen påpeker at Oslo Børs fortsetter klatringen mot all time high, og hovedindeksen står nå i 630 poeng. Det er to prosent høyere enn ved utgangen av august."I dagene 25.- 27. oktober slipper børslokomotiver som Norwegian, Telenor, Storebrand og DNB sine kvartalstall (se tabell under). I USA markeres starten av resultatsesongen av at aluminiumsprodusenten Alcoa slipper sine tall på tirsdag, og er førstemann ut tradisjonen tro", skriver Sommerfelt.ValutaHan trekker også frem at lav oljepris de siste to årene har påført eiere av selskaper i næringen store tap."Parallelt med dette har kronen svekket seg, noe som har vært en sterk driver for en rekke selskaper på Oslo Børs som har kostnader i norske kroner og inntekter i en annen valuta. Oppdrettsnæringen er et godt eksempel på dette", skriver Sommerfelt, og påpeker at kronen de siste ukene har styrket seg betraktelig."Dette fører til en reversering av denne effekten. Utslaget vil vi uansett ikke se i regnskapene til selskapene før de slipper sine Q4- resultater på andre siden av årsskiftet"."CMC Markets kunder er også splittet i spørsmålet om kronen mot dollar, men har sterk tro på kronen mot euro", avslutter Sommerfelt.

oslo børs
resultatsesong
aksjer
cmc markets
henrik sommerfelt
Nyheter
Børs