Sunnmøring satser flere hundre millioner

Det er makt i de foldede hender.

HAS
Børs

To måneder etter at Åge Remøy mistet Rem Offshore til Aker, etablerer han et nytt rederi på Fosnavåg.- Avslutningen ble hverken slik jeg hadde tenkt eller ønsket meg. I og med at det ble slik, føler jeg for å starte et nytt selskap, sier Åge Remøy til Finansavisen.Sammen med tidligere Rem Offshore-styremedlem, Torsteinn Mar Baldvinsson (64) og investor Magnus Roth, har Remøy fremskaffet 500 millioner kroner til nysatsningen In Nord Invest.- Vi er tre likeverdige partnere. Én for alle, alle for én. 500 millioner er den delen vi kommer opp med, men jeg vet det finnes annen lokal kapital fra aktører som vil vedlikeholde offshoremiljøet på Nordvestlandet, sier Remøy til Finansavisen. Rederen understreker at satsningen skjer uten bankstøtte.Ifølge rederen skal selskapet vurdere alt av kriserammede offshoreselskaper på Nordvestlandet. For 20 år siden etablerte Remøy supplyrederiet Rem Offshore på Fosnavåg.Etter flere opp- og nedturer ble dagens offshorekrise for drøy kost for det gjeldstyngede selskapet. Før sommeren kjøpte Aker seg til negativ kontroll i rederiet, og stemte ned refinansieringsforslaget for heller å søke en konsolidering med en annen Aker-investering, Rem-konkurrenten Solstad Offshore.Ifølge Finansavisen blir han sittende med 15 prosent av aksjene i det nye Solstad-rederiet, og mener nysatsningen ikke kommer i konflikt med Solstad.Solstad-sjef, Lars Peder Solstad, er ordknapp til konkurransen fra Remøy.- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Solstad til Finansavisen.

åge remøy
solstad offshore
fosnavåg
aker
rem offshore
Nyheter
Børs