Det har vært en rød ukestart på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 631,26 poeng, ned 0,98 prosent. Det er så langt omsatt aksjer for én milliard kroner.Det betyr at Oslo Børs er opp 4,99 prosent den siste måneden mens hovedindeksen har lagt på seg 3,44 prosent hittil i år.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes for 51,9 dollar, ned 0,1 prosent. Ifølge TDN Finans er det økt boreaktivitet i USA som trekker oljeprisene ned, og antallet aktive rigger er nå på det høyeste nivået siden februar.Tall fra Baker Hughes, som ble offentliggjort fredag, viser at, til 432, per 14. oktober.- Det betyr at økonomien i prosjektene er der og at produksjonen i USA kan fortsette, sier direktør for energiterminer i RJ O'Brien & Associates, Ric Navy, til Wall Street Journal.- Oljeprisen virker sårbar mot nedsiden, og et fall til under 50 dollar fatet er sannsynlig. Det er noe støtte for WTI rundt 48 dollar, men bryter vi det nivået går det mot et fall til 45 dollar pr fat, sier sjefstrateg i CMC Markets, Michael McCarthy, til Bloomberg News.Statoil faller 1,01 prosent til 137,40 kroner.Marine HarvestJohn Fredriksen-dominerte Marine Harvest har mandag morgen , samt en fersk guiding for 4. kvartal 2016 og hele 2017.Selskapet melder blant annet om et slaktevolum på 97.000 tonn i 3. kvartal, opp fra ventet 94.000 tonn, samt en operasjonell EBIT på cirka 178 millioner euro.Nyhetene sender Marine Harvest ned 4,38 prosent til 146,10 kroner.Pareto Securities nedgraderer anbefalingen på Marine Harvest fra kjøp til hold, melder TDN Finans. Kursmålet kuttes fra 157 til 149 kroner. Analytiker Lage Bøhren i Carnegie lar seg ikke skremme. Han opererer fortsatt med en kjøpsanbefaling på aksjen.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.Questerre EnergyFredag klatret oljeaksjen Questerre Energy hele 20,54 prosent. Mandag fortsetter aksjen opp 27,41 prosent til 3,44 kroner.Nasjonalforsamlingen i Quebec godkjente i forrige uke «Bill 106», som betyr at selskapet kan utvikle sitt skifergassfelt i regionen.ProsafeOslo Børs har nok en gang satt Prosafe på en liste for spesiell observasjon. I dag faller aksjen hele 32 prosent til 0,34 kroner, uten av det har kommet noen nyheter fra selskapet.Torsdag i forrige uke kunne vi lese at refinansieringen til Prosafe, som ville selskapet redusere den nominelle verdien av selskapets ordinære aksjer, nå er fullført.