Topp-fond hedret med pris

Nordea-fond hedret med pris etter at innskudd hittil i år har passert 90 milliarder kroner.

Nordeas Stable Return-fond har gjennom året toppet listene over Europas mestselgende fond, og nå er banken tildelt pris for årets «Multi Asset Manager» av tidsskriftet Financial News, går det frem av en melding.- Vi er stolte over at våre balanserte fond mottar en slik annerkjennelse. Vi konkurrerer med noen av verdens største kapitalforvaltere, og det er en bragd å klare å gjøre seg bemerket i et slikt marked, sier leder for Wealth Management i Nordea, Snorre Storset, ifølge meldingen.«Nordea Asset Management har slått større og mer etablerte konkurrenter, og vunnet prisen etter et år med oppsiktsvekkende vekst for sitt flaggskipfond», skriver juryen i sin begrunnelse.Måtte stengesHittil i år har Nordea Stable Return fått tilført 10 milliarder euro, tilsvarende 90 milliarder kroner. Fondet forvalter nå totalt 20 milliarder euro, og er med det blant de største fondene i Europa.- Veksten kommer som en konsekvens at av god avkastning over flere år, og en risikoprofil som er attraktiv i dagens marked. Samtidig har vi gjennom mange år bygget opp et sterkt distribusjonsnettverk internasjonalt, sier Storset.I september ble det besluttet at fondet måtte stenges for nye kunder, og samtidig sette begrensninger på videre salg for eksisterende kunder.