Verdens beste børsnotering

Bare den første handledagen gikk aksjen opp med vanvittige 1438 prosent!

A night view of the Hong Kong Island's legendary skyline is seen Tuesday, Jan. 24, 2012. With its bustling harbor and glittering, neon-drenched skyscrapers set against a backdrop of verdant, towering peaks, Hong Kong is undeniably one of the world's most scenic cities. (AP Photo/Vincent Yu) Vincent Yu
Børs

Det Hong Kong-baserte ingeniørselskapet, Luen Wong Group Holdings, har steget med astronomiske 6000 prosent(!!) siden børsnoteringen i april, ifølge Bloomberg.Til tross for oppgangen, oppfordrer analytikere til å holde seg unna. Nedturen kan bli like kraftig.Luen Wong Group handles nemlig til mer enn 2000 ganger inntjeningen sin, og det er da naturlig å stille et ekstremt stort spørsmålstegn ved prisingen til aksjen.Som Francis Lun, sjef for meglerhuset Geo Securities, sier til Bloomberg:- Mitt råd til småinvestorer er å holde seg unna.Et annet selskap som gikk på børs i mars og var opp med 2000 prosent til juli, fikk nemlig 91 prosent av aksjekursen sin skrelt vekk en septemberdag uten noen videre forklaring.Fenomenet viser seg å ikke være så uvanlig i Hong Kong sitt aksjemarked. Ifølge en Bloomberg-artikkel, viser en studie at 56 selskaper så markedsverdien sin øke med over 1000 prosent mellom 2013 og 2015 i løpet av en seksmåneders periode. 

hong kong
børsnotering
Nyheter
Børs