- Vi er offensive, vil opp og frem

I år dobler den familieeide oppdrettsbedriften produksjonen.

HÅLANDSDALEN: Ca. 1,5 timers kjøretur utenfor Bergen, nærmere bestemt Hålandsdalen i Eikelandsosen, finner vi oppdrettsselskapet Eide Fjordbruk.Selskapet styres i dag av Knut Frode Eide og sønnen, Sondre, som er familiens 2. og 3. generasjons oppdrettere, og passerer en halv milliard i omsetning i 2016.Knut Frode Eide - som har 50 års erfaring fra oppdrettsnæringen beskriver utviklingen som eventyrlig. – Dette er en innovasjonsnæring. Vi har vært med på så mye, helt fra en meter ganger en meter store merder til nå 160 meter store merder, eget settefiskanlegg – det er en voldsom utvikling, sier Knut Frode Eide.I år dobler selskapet produksjonen etter at det i mars i år ble klart at de får fire nye konsesjoner.Dagens episode av Oppdretterne finner du her.Har du ikke fått med deg de andre episodene?

    Firda SeafoodNordlaksEllingsen SeafoodFjordlaksNova Sea
Dette er «Oppdretterne»HegnarTV har sommer og høst 2016 besøkt ikke-børsnoterte oppdrettsselskaper langs kysten av Norge for å ta temperaturen på pris-, marked og framtidsutsikter – og ikke minst hvordan næringen holder små lokalsamfunn i live. Fellesnevneren er at selskapene er direkte eller indirekte familieeid og drives av gründerne eller familiene bak. TV-serien består av totalt åtte episoder og vises på www.hegnar.no hver mandag fra kl.10.00.