- Vi ser ikke bunn i rigg

Carnegies analysesjef, Christian Frederik Lunde, er kun selektivt positive til oljeservice. Her er hans favoritter.

rigg, t16

Swedbanks aksjestrateg Peter Hermanrud er overbevist om at det nå er på tide å starte bunnfiske i oljeservice og anbefaler kjøp av riggaksjer. Det er ikke analysesjef i Carnegie, Christian Frederik Lunde enig i, skriver Dagens Næringsliv.- Vi er fortsatt lunkne til kontraktseismikk og negative til rigg. Selskapene her har for mye gjeld. Har du ti rigger så har du ti rigger. Hvis markedet trenger 5 så har du ikke prisingsmakt lenger, og det tar tid å tilpasse tilbudssiden, sier Lunde til avisen.Generelt er meglerhuset selektivt positive til oljeservice, og Lundes favorittaksjer er Subsea 7, Aker Solutions og Kværner.- Nøkkelen er at de har god balanse som er hyggelig å ha med seg nå. De har forretningsmodeller der de kan skalere ned operasjonene for å tilpasse seg et tregere marked, samtidig som de eksponert mot markeder der vi venter at etterspørselen hurtigere vil ta seg opp, sier han til DN.