Swedbanks aksjestrateg Peter Hermanrud er overbevist om at det nå er  og anbefaler kjøp av riggaksjer. Det er ikke analysesjef i Carnegie, Christian Frederik Lunde enig i, skriver Dagens Næringsliv.- Vi er fortsatt lunkne til kontraktseismikk og negative til rigg. Selskapene her har for mye gjeld. Har du ti rigger så har du ti rigger. Hvis markedet trenger 5 så har du ikke prisingsmakt lenger, og det tar tid å tilpasse tilbudssiden, sier Lunde til avisen.Generelt er meglerhuset selektivt positive til oljeservice, og Lundes favorittaksjer er Subsea 7, Aker Solutions og Kværner.- Nøkkelen er at de har god balanse som er hyggelig å ha med seg nå. De har forretningsmodeller der de kan skalere ned operasjonene for å tilpasse seg et tregere marked, samtidig som de eksponert mot markeder der vi venter at etterspørselen hurtigere vil ta seg opp, sier han til DN.