Voldsomme kursutslag på Oslo Børs

To av de 10 mest omsatte aksjene stiger over 20 prosent på Oslo Børs.

Til tross for at Statoil-aksjen gjør det den kan for å ødelegge, stiger Oslo Børs bredt tirsdag.Ved lunsjtider er hovedindeksen opp 0,3 prosent til 633,99.OljeprisenPrisen på Brent-olje stiger 0,8 prosent til 51,91 dollar fatet, mens den amerikanske WTI-oljen stiger 0,8 prosent til 50,76 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,37 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Onsdag offentliggjør USAs energiinformasjonskontor (EIA) ukestatistikk for landets oljelagre, som ifølge analytikere ventes å ha steget med 2,1 millioner fat i løpet av uken frem til 13. oktober.- Oljeprisen konsoliderer. Markedet har priset inn gode Opec-nyheter. Det er ikke sannsynlig at vi får et sammenbrudd i oljeprisene. For at det skal kunne skje, må vi oppleve noe temmelig skuffende idet vi går inn i november-møtet, sier sjefstrateg i IG i Melbourne, Chris Weston, til Bloomberg News.Energiøkonom i Credit Suisse, Jan Stuart, tror nå at oljeprisene trolig vil holde seg rundt 50 dollar per fat gjennom vinteren, med mindre Opec inngår en avtale om å redusere produksjonen.Indekstunge Statoil faller 1,0 prosent til 135,30 kroner.Resultater Resultatsesongen for 3. kvartal er i gang.Nordic Semiconductor skuffet stort , og klarte ikke engang å innfri halvparten av det analytikerne på forhånd hadde ventet. Det sender aksjen ned 5,7 prosent til 34,70 kroner.Heller ikke ABG Sundal Collier kan juble for sine tall. Selskapet svekket både topp- og bunnlinjen i kvartalet. Aksjen stiger 2,1 prosent til 4,97 kroner.Hermanrud-raketter Swedbanks aksjestrateg Peter Hermanrud er overbevist om at det nå er på tide å starte bunnfiske i oljeservice, og anbefaler tirsdag ifølge DN kjøp av Odfjell Drilling, Fred Olsen Energy og Songa. Det sender aksjene kraftig opp. Songa stiger 26,3 prosent til 0,24 kroner, Fred. Olsen Energy 16,5 prosent til 15,20 kroner, mens Odfjell Drilling er opp 9,5 prosent til 10,85 kroner.- Det høres ut som galskap, for det er fullstendig katastrofe og det skal bli verre, likevel: Kjøp aksjer nå, sier Hermanrud til avisen.Questerre fyker videre opp Etter kraftig oppgang fredag, og ytterligere 32,96 prosent opp mandag, fyker oljeaksjen Questerre videre opp tirsdag. Aksjen handles nå for 4,38 kroner, opp 22 prosent. Omsetningen i aksjen er på 80 millioner kroner.Nasjonalforsamlingen i Quebec godkjente i forrige uke «Bill 106», som betyr at selskapet kan utvikle sitt skifergassfelt i regionen.PCI-rallyPCI Biotech fortsetter oppturen. Aksjen steg hele 35,08 prosent mandag etter en melding om at resultater fra selskapets fase 1-studie av gallegangskreft er blitt valgt ut til presentasjon som «late-breaking news» under United European Gastroenterology (UEG)-uken.PCI Biotech-aksjen er nå opp 25,7 prosent til 9,05 kroner.