Vurderer å heve boliglånsrentene

Konsernsjef i SpareBank 1 SMN tenker nå på en heving av rentene, men er usikker på akkurat når det vil skje.

Finn Haugan. Foto: Finansavisen.

Sparebank 1 SMN vurderer å sette opp renten, men må følge konkurransen i markedet, melder TDN Finans.Bankens konsernsjef Finn Haugan viser til at nibor, bankenes internrente, har steget, uten at boliglånsrentene har blitt oppjustert.- Alle solemerker peker mot at vi nærmer oss et punkt hvor man kan sette opp renten. Vi ser til og med at et par banker har begynt så vidt å sette opp rentene, men bare innen små sektorer som fastlånsrenter. Det er indikasjon på at flere banker sitter og tenker på dette. Vi gjør i alle fall det, sier Haugan til nyhetsbyrået.Han påpeker at det imidlertid er vanskelig å sette opp rentene i et klima med så tøff konkurranse.- Konkurransesituasjonen er noe vi vurderer hele tiden. All historisk erfaring tilsier at når først en bank begynner å sette opp renten, kommer alle de andre etter. Akkurat når det skjer vet jeg ikke, sier konsernsjefen.SpareBank 1 SMN la mandag morgen frem sine tall for 3. kvartal. De viste at banken løftet bunnlinjen fra 248 til 414 millioner kroner i perioden.