VW tjener penger igjen

Det tyske bilkonsernet Volkswagen kan atter en gang vise til overskudd etter utslippsskandalen i fjor. Konsernet fikk et overskudd på 2,28 milliarder euro i årets tredje kvartal.

Resultatet er noe dårligere enn analytikernes anslag på 2,45 milliarder euro, men likevel en kraftig forbedring fra samme kvartal i fjor da Volkswagen fikk et underskudd på 1,73 milliarder euro.I september i fjor ble det avslørt at Volkswagen hadde installert programvare som jukset med utslippstallene fra 11 millioner dieselbiler på verdensbasis. Kostnadene, inkludert bøter og juridiske utgifter, er ennå ikke klare, men VW måtte bokføre et tap i fjorårets tredje kvartal, for første gang på 20 år, for å sette av penger til å håndtere den nye utgiftsposten. Så langt har konsernet satt av 18 milliarder euro til å håndtere utslippsskandalen. (©NTB)