Yara-smell

Analytikerne så for seg en lei resultatsmell for Yara i 3. kvartal. Rapporten er klar.

Yara International melder om et resultat etter skatt på 820 millioner kroner i 3. kvartal 2016, mot 4.004 millioner kroner i samme periode i fjor.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 757 millioner kroner.Resultat per aksje ble 3,00 kroner, mot 14,56 kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen var 2,77 kroner.Resultatet før skatt ble 1.145 millioner kroner, sammenlignet med 4.417 millioner kroner i fjor og ventet 1.008 millioner kroner.Driftsresultatet (EBIT) ble 1.440 millioner kroner, mot 6.189 millioner kroner året før og ventet 1.276 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 23.864 millioner kroner, sammenlignet med 30.479 millioner kroner i 3. kvartal 2015. Her var det ventet en omsetning på 23.315 millioner kroner.- Overkapasitet en stund tilYara-sjef Svein Tore Holsether påpeker at de svakere resultatene gjenspeiler globalt tilbudsdrevne priser på gjødsel.- Selv om produksjonsmarginene var betraktelig lavere, har inntjeningen i Crop Nutrition og Industrial vært stabil, noe som demonstrerer robustheten i Yaras integrerte forretningsmodell, sier han i en kommentar.- Overkapasiteten i industrien vår er forventet å vare en stund, noe som understreker behovet for Yaras forbedringsprogram, som vi har annonsert tidligere. Deler av programmet er i implementeringsfasen, og vi er trygge på at vi vil levere forbedringer på minst 500 millioner amerikanske dollar i årlig EBITDA innen 2020, legger han til.Yara leverte en kontantstrøm fra driften på 1.947 millioner kroner i kvartalet, ned fra 4.413 millioner kroner i samme periode i fjor.Rapporten her. Presentasjonen her.