Børsen som tidligere på dagen var i pluss trekkes ned på en svak oljepris. Mandag formiddag er hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,25 prosent intradag til 638,70 poeng idet omsetningen av verdipapirer passerer 1,43 milliarder kroner. OljeI skrivende stund koster ett fat brentolje dollar, og er dermed opp prosent intradag. Til samme tid stiger den amerikanske lettoljen prosent til dollar. Tidlig mandag morgen var prisen hhv 44,77 dollar fatet og 43,35. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 44,87 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans holder prisene seg svake etter at Iran økte sin oljeproduksjon og amerikanske oljeselskaper hevet antallet på aktive borerigger til det høyeste nivået siden februar.Markedsaktører påpeker at disse forholdene understreker de vedvarende problemene med tilbudsoverskudd i oljemarkedet.Iran har ifølge nyhetsbyrået økt produksjonen i tre vestlige oljefelter hurtigere enn ventet. Mens produksjonen i feltene var på 65.000 fat pr dag i 2013, er den nå på 250.000 fat pr dag.Ifølge  har amerikanske oljeselskaper siden mai satt i drift mer enn 130 borerigger.- Markedene er i stigende grad skeptiske til at Opec vil få i stand noen avtale om produksjonsbegrensninger. Trolig er det allerede priset inn at gruppen ikke gjør noe, men vi vil kunne oppleve en refleksbevegelse til under 40 dollar pr fat for WTI-olje, hvis det ikke blir kunngjort noen avtale, sier ressursanalytiker i Fat Prophets i Sydney, David Lennox, til Bloomberg News.Statoil faller 1,39 prosent til 134,70 kroner. Oljeserviceindeksen Obosx er ned 0,24 prosent. Av de mest omsatte aksjene faller Telenor, Golden Ocean, Orkla, Lerøy og Norwegian moderat, mens Aker BP og DNO er ned hhv. to og 3,2 prosent. DNB, Marine Harvest, Norsk Hydro og Yara klatrer mellom 0,1 og 1,0 prosent. Storebrand og Subsea 7 stiger mellom en og to prosent, mens Grieg Seafood er opp hele 3,29 prosent. - Alternativet er konkursUttalelsen kommer etter at styret i Havila har mottatt et brev fra Obigasjonseiergruppen der det legges frem argumenter for en alternativ restruktureringsløsning. Havila faller 16,67 prosent til 0,75 kroner. Bygger for ObosAF Gruppen har inngått avtale med OBOS Kværnerbyen AS om bygging av Kværnerdammen borettslag i Kværnerbyen. Prosjektering starter 1. kvartal 2017 med planlagt byggestart i april 2017. Planlagt ferdigstillelse er 1. kvartal 2019. Det er tatt forbehold om tilstrekkelig forhåndssalg før igangsetting. Prosjektet blir utført som en totalentreprise med en total verdi på 211 millioner kroner ekskl. mva.AF Gruppen er opp 0,68 prosent til 148 kroner. Ex utbytteAmerican Shipping Company går ex utbytte mandag. Utbyttet er på 0,124 dollar per aksje. Dollaren koster 8,49 kroner i skrivende stund, og utbyttet er dermed på om lag 1,05 kroner. Aksjekursen er imidlertid bare ned 70 øre til 24,30 kroner.Nytt skip Skipet har allerede startet på en 15-årig bareboat-kontrakt med Hartmann GroupOcean Yield stiger 0,37 prosent til 67 kroner. Selger aksjerFinansdirektør Atle Harald Sandtorv i Grieg Seafood har solgt 14.839 aksjer i Grieg Seafood til NOK 78,25 pr aksje.Etter transaksjonen sitter Sandtorv med 30.661 aksjer i selskapet.Sandtorv har også 146.801 opsjoner som ikke er løst inn. Grieg Seafood klatrer 3,29 prosent til 78,50 kroner. Kjøper NyeBoliger ASe.  Pareto Bank stiger 2,78 prosent til 37 kroner. Selger egen gjeldNorwegian Property ASA melder at de har solgt egne obligasjoner for 97 millioner kroner i et av selskapets obligasjonslån til kurs 101 og med oppgjør 14.november.Selskapet har da ifølge meldingen solgt ut hele egenbeholdningen av dette lånet som er på totalt 1.335 millioner kroner. NPRO-aksjene er ned 1,46 prosent til 10,15 kroner.