Analytiker: - Jeg lever ennå i den troen

Møtet mellom oljeprodusentlandene i Opec neste uke blir helt avgjørende for oljebransjen fremover, mener oljeanalytiker Thina M. Saltvedt.

Statistisk sentralbyrå (SSB) ser kraftig fall i oljeinvesteringene i 2017. Den siste prognosen er at oljeinvesteringene vil ligge på drøye 146 milliarder kroner neste år. Det er 18,2 prosent lavere enn tilsvarende anslag for 2016, gitt i 4. kvartal i fjor. I år vil oljeinvesteringene ligge på 169,1 milliarder kroner.- Fallet for 2017 var mye større enn vi hadde regnet med. Vi hadde regnet med seks-syv prosent, men fallet blir nesten dobbelt så stort, sier oljeanalytiker i Nordea, Thina M. Saltvedt til DN.Hun mener ifølge avisen møtet mellom oljeprodusentlandene i Opec neste uke blir helt avgjørende for oljebransjen fremover. Saltvedt tror fortsatt at Saudi-Arabia følger opp sin bekymring for at globale oljeinvesteringer er for lave, ved å bidra til produksjonsbegrensninger som kan få oljeprisen opp.- Jeg lever ennå i den troen, sier hun til DN.