Blir neste «sjokk» Le Pen?

Det er fortsatt usannsynlig. Men det ville være uklokt å utelukke det, oppsummerer The Economist. 

President of France's far right National Front party Marine Le Pen / Front National / Nasjonal Front (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Børs
Dagen etter at det ble kjent at Donald Trump blir USAs neste president sitter medier, økonomer og samfunnsvitere og regner på ringvirkningene av det overraskende valgresultatet. Det økonomiske tidsskriftet The Economist stiller spørsmål ved hva som kan bli en eventuell smitteeffekt av Trump-seieren. Det neste store demokratiet som skal stemme etter USA, er nemlig Frankrike. De skal velge ny president våren 2017. Da blir det det store spørsmålet:, lederen av den populistiske Front National (FN)?Som tidsskriftet skriver - etter gårsdagens valgresultat er selv det utenkelige blitt tenkelig.Marine Le Pen gikk onsdag ut og gratulerte Trump med seieren, og roste det amerikanske folk:- Det er ikke slutten på verden, men slutten på en verden. Selv Le Pens far, Jean Le Pen, som skal ha hatt en rekke uoverensstemmelser med sin datter, twitret i går: "I dag USA, i morgen Frankrike".Ifølge The Economist er likhetene mellom Trump og Le Pen slående.