- Da kan oljeprisen falle ned mot 40 dollar

DNB Markets holder en knapp på at OPEC-landene får til en avtale, men usikkerheten er stor. Blir det ingen avtale, kan oljeprisen falle, mener analytikerne.

«Utfallet av dagens OPEC-møte i Wien blir avgjørende for oljeprisen fremover», skriver DNB Markets i sin morgenrapport.Analytikerne peker på at oljeprisen har vært volatil denne uken i påvente av møtet.«Den er ned om lag 2 prosent siden i går morges, blant annet etter utsagn fra Iran om at landet ikke vil kutte oljeproduksjonen og svar fra Saudi Arabia om at det i så fall ikke blir noen avtale. Disse utspillene er sannsynligvis et forsøk, fra både Iran og Saudi Arabia sin side, på å øke forhandlingsmakten inn mot møtet, og sånn sett ikke overraskende. Vi holder en knapp på at OPEC-landene likevel får til en avtale i dag, men usikkerheten er selvsagt stor.», heter det i rapporten.Dersom det blir en avtale, vil oljeprisen ifølge DNB Markets trolig øke markert fremover, og vi kan se en pris på 60 dollar per fat relativt snart. Dersom landene ikke får til en avtale, som det også er en betydelig sannsynlighet for, venter analytikerne at oljeprisen kan falle ned mot 40 dollar fatet ved utgangen av året.«Da vil vi også måtte justere ned oljeprisanslaget for neste år. Det vil også ha betydning for anslagene for kronekurs og norsk økonomi.», heter det i rapporten.OPEC har annonsert at det vil avholdes en pressekonferanse etter møtet klokken 16:00 i dag (norsk tid), men her kan det bli forsinkelser.Oljeanalytiker i Pareto, Trond Omdal, er dagens gjest på HegnarTV.