Europeiske og amerikanske børser endte overraskende opp onsdag, etter en dag med store svingninger.«Futures på Eurostoxx 50 og S&P 500 handlet initielt ned henholdsvis 3 og 5%, men hentet seg inn igjen i løpet av morgenen. Den forsonende tonen i Trumps seierstale bidro til dette», heter det i Nordea Markets’ morgenrapport. Den samme utviklingen så vi i rente- og valutamarkedet.«Etter en kraftig svekkelse av dollaren og fall i lange renter, kom både dollar og renter tilbake. I morges er det også kraftig gjeninnhenting på børsene i Asia, med Nikkei opp 6,7%» heter det i rapporten.Nordea Markets var blant dem som ikke hadde ventet noen krise i markedet hvis Trump skulle vinne. Men at børsene skulle stige på en Trump-seier, var imidlertid overraskende.«Det henger nok sammen med at markedet vurderer mange av Trumps mest ekstreme utsagn som valgkamp fremfor tiltak han faktisk skal gjennomføre. Trump har også tonet ned den mest ekstreme retorikken i det siste, og han blir uansett nødt til å samarbeide med Kongressen» heter det fra Nordea Markets.På forhånd var det uklart hvilke effekt en Trump-seier ville gi på rentemarkedet.«Risk-off vil typisk gi renter ned, mens Trumps ekspansive politikk er renter opp. Nå ble det ikke noe risk-off så da sto vi igjen med oppsiden. I den korte delen av kurven priser markedet samme sannsynlighet for Fed-hike i desember som før valgresultatet, omkring 75%» heter det i rapporten.