Mens man fortsatt ventet på at det amerikanske presidentvalget skulle avgjøres, raste børsene i Asia natt til onsdag. Torsdag morgen følger de opp de europeiske og amerikanske børsene med en solid oppgang. Nikkei-indeksen stiger med 6,31 prosent, og tar dermed igjen det tapte fra onsdag morgen, og vel så det. Den Sør-koreanske Kospi-indeksen er opp 1,96 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er opp 1,85 prosent. Shanghai Composite er opp 1,07 prosent, mensden australske indeksen, ASX 200, er opp 3,18 prosent. Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 1,22 prosent torsdag.- Vårt åpningsestimat traff planken i går, da vi, som en av få , spådde en relativt begrenset markedsreaksjon i kjølvannet av Presidentvalget i USA. Mao. Frykten for det ukjente (Trump som President i USA) gav, i går, gode kjøpsmuligheter for den langsiktige investor. Det innebærer at vi forventer at aksjemarkedene verden over fortsetter oppover i tiden fremover, inkl. Oslo Børs. All-time High er nå innen rekkevidde (kun 5 % opp). Det vil dessuten ikke overraske oss om Oslo Børs stiger over 30 % i løpet av de neste to årene. Utvalgte hendelser i dag; Makro: Jobless Claims (USA). Resultater: Lerøy (LSG), Austevoll (AUSS), Subsea 7 (SUBC), DNO International (DNO), Selvaag Bolig (SBO), KID (KID).OljeprisenTorsdag morgen omsettes Brent-oljen for 46,74 dollar fatet, opp 0,82 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,46 prosent til 45,48 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 45,95 dollar ved børsslutt onsdag.USADet ble en historisk dag på børsene i New York, for etter at det en stund lå an til at Dow Jones skulle åpne med et fall på mellom 4 og 5 prosent, ble det en pen oppgang.Stikk i strid med mange spådommer falt fryktindeksen 20 prosent til 15,02 og Dow Jones steg 1,4 prosent til 18.589,69. Litt mer enn en aksje steg for hver aksje som falt. Og av de ti mest omsatte aksjene var det hele ni aksjer som endte opp.Nasdaq steg 1,1 prosent til 5.251,07 og S&P 500 endte opp 1,1 prosent til 2.163,26.Oslo BørsDet var knyttet stor usikkerhet til hvordan markedene ville komme til å reagere dersom Donald Trump skulle vinne valget. Fasiten ble at Oslo Børs' hovedindeks raste ned 2,9 prosent rett etter åpning for så å hente seg fint igjen, og avsluttet dagen med en stigning på 0,37 prosent til 637,84 poeng.Både Norsk Hydro og Yara hadde en super dag på børsen og bidro til åtrekke hele børsen oppover.Yara steg hele 5,38 prosent etter at det ble kjent at selskapet meldte om en prisøkning på kalsiumammoniumnitrat i Tyskland med 10 euro tonnet. Norsk Hydro endte opp 3,52 prosent etter en økning i aluminiumsprisene.Lerøy Seafood ASA Austevoll Seafood ASA Kid ASA DNO Subsea 7 Opera Software Odfjell Drilling Selvaag Bolig Oceanteam Bouvet IDEX North Energy Wilh. Wilhelmsen ASA Wilh. Wilhelmsen Holding Rem Offshore Axactor InterOil Exploration and Production Treasure Goodtech Jæren Sparebank Team Tankers InternationalAstraZeneca Bilfinger Deutsche Telekom, K+S Nordic American Tankers Siemens UniCredit Virgin America Walt DisneyNorge KPI, oktober Norge PPI, oktoberDisse tallene slippes kl. 08:00.Japan, Maskinordre, september Frankrike (08:45), Industriproduksjon, september Italia (10:00), Industriproduksjon, september USA (14:30), Førstegangssøkende ledighetstrygdFAO, matvareprisindeks IEA, månedsrapport USA (16:30), DOE, ukentlige gasslagertall