Disse aksjene vil vinne på en Trump-seier

Enkelte aksjer vil gjør det sterkt dersom Donald Trump blir valgt til USAs neste president. Her er noen av dem.

Publisert 7. nov. 2016 kl. 08.49
Oppdatert 7. nov. 2016 klokken 08.50
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 186 ord
DNB markets i Bjørvika, Aksjer, Meglerbord, Børsen. Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets Fotograf: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Aksjestrateg i DNB Markets, Paul Harper, fremhevet før helgen shippingnæringen som veldig utsatt dersom Donald Trump blir USAs neste president.- Det er sannsynlig at alle som frakter ting fra et sted til et annet blir rammet. Shipping er derfor en av bransjene som fremstår som en tydelig taper hvis Trump vinner, sa Harper. Den København-noterte containerskipkjempen Maersk ble fremhevet som spesielt utsatt.Men det finnes også flere aksjer som vil kunne nyte godt av en Trump-seier.Forsvarsutgiftene er et område der utgiftene trolig vil øke med Trump ved roret. Kongsberg Gruppen er blant selskapene som eventuelt kan komme til å nyte godt av økte investeringer, mener Harper.Helse og biotek har vært under press fordi Hillary Clinton har varslet økte reguleringer.– Dersom Trump skulle vinne kommer det kanskje et lite lettelsesrally blant helseaksjer. Helse er en mulig vinnersektor i et slikt scenario, sier Harper.Også bygg og anlegg kan gå en lys fremtid i møte uavhengig av hvilken kandidat som ender opp i Det hvite hus, mener DNB Markets.Skanska trekkes frem som et av selskapene som er gunstig posisjonert i denne sektoren med over en tredjedel av omsetningen fra USA.