Enda fullere fly for Norwegian

Men Norwegian merker press på yielden.

Publisert 4. nov. 2016 kl. 08.01
Oppdatert 4. nov. 2016 klokken 08.10
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 253 ord

Norwegian Air Shuttle fraktet 2.766.743 passasjerer i oktober i år, opp 16 prosent i forhold til året før.Den totale passasjertrafikken (RPK) økte med 24 prosent, mens den totale kapasiteten (ASK) økte med 23 prosent.Kabinfaktoren steg med 0,6 prosentpoeng til 88,4 prosent.På langdistanserutene var kabinfaktoren 95 prosent, og passasjerveksten 56 prosent.- Vi er godt fornøyd med at stadig flere velger å fly med Norwegian, og at den positive passasjerutviklingen fortsetter i alle markeder. Langdistanserutene er fortsatt stort sett fulle, noe som beviser at reisende på begge sider av Atlanteren setter pris på god kvalitet til en lav pris, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en kommentar.Spår yieldfallSamtidig fortsetter Norwegians flåtefornyelse. Så langt i år har selskapet mottatt 20 fabrikknye fly, hvorav 16 Boeing 737-800 og fire Boeing 787-9. I oktober ble én fabrikkny Boeing 737-800 og én 787-9 en del av Norwegian-flåten.Norwegian-flåten har nå en gjennomsnittsalder på 3,6 år, og er dermed blant verdens mest moderne og miljøvennlige.Selskapet opererte 99,6 prosent av de planlagte flygningene i september, hvorav 79,5 prosent gikk på oppsatt rutetid.Norwegian anslår en yield på 37 øre i oktober, som i så fall vil være 10 prosent lavere enn i oktober i fjor. Inntektene per tilgjengelige setekilometer (RASK) blir estimert til 0,37 kroner, også det vil tilsvare et fall på 10 prosent fra i fjor.Russisk tommel oppFredag morgen har det også blitt kjent at russiske myndigheter har gitt Norwegian tillatelse til å fly i russisk luftrom på ruten mellom Oslo og Bangkok.Informasjonssjef Daniel Kirchhoff bekrefter ifølge TDN Finans dette overfor nettstedet Check-IN.dk.