Resultatsesongen på Oslo Børs går mot slutten. Massive kostnadskutt sørget for at børsselskapene leverte mye bedre driftsresultat enn ventet i tredje kvartal, men investorene lot seg ikke imponere, skriver Dagens Næringsliv.Analysesjef i DNB Markets, Morten Jensen, og analytiker Paul Harper hadde ifølge avisen regnet med at det var særlig olje- og oljeserviceselskapene som hadde vært særlig flinke til å kutte kostnader. Det viste seg ikke å stemme, og også selskaper som Orkla, Schibsted og Borregaard har levert varene når det gjelder kostnadskutt.- For investorene har det ikke vært nok at selskapene har vært flinke til å kutte kostnader. De vil også se vekst, og der har selskapene bommet. Investorene tror det blir vanskelig med inntjeningsvekst fremover bare med marginbedring, selskapene må også vise til salgsvekst, sier Jensen.- Det kan være så enkelt som at veksten i verdensøkonomien er svak, og svakere enn det analytikerne ligger inne med i sine estimater, påpeker han overfor avisen.De kommende kvartalene legger han til grunn moderat vekst i verdensøkonomien.- Det blir ikke noe knekk på kort sikt. Og markedet har jo også svelget unna at Trump er valgt til president, sier Jensen, og viser til at verdens børser har tatt seg inn igjen etter den første negative kursreaksjonen onsdag, sier Jensen til DN.