Har ladet kanonen og dekket short-posisjoner

Jan Petter Sissener forventer flere gode kjøpsmuligheter etter USA-valget, og melder at han dessuten har dekket inn to short-posisjoner i oljeservice. 

Publisert 7. nov. 2016 kl. 14.51
Oppdatert 7. nov. 2016 klokken 14.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 242 ord

- Vi har videreført en defensiv portefølje inn i november med en aksjevekt på cirka 60 prosent, sier Jan Petter Sissener i Sissener Canopus’ månedsrapport.Mens OBX-indeksen steg 3,15 prosent i oktober ble oppgangen for Sissener Canopus-fondet 1,82 prosent.  Hittil i år er fondets avkastning 9,36 prosent. Til samme tid har Oslo Børs steget 5,68 prosent.- Det er  kun en demokratisk president og republikansk kontroll i kongressen som vil være positivt for markedene. Alt annet kan ta markedene ned noen prosent og vi tror at uroen vil tilta frem mot valget, sier Sissener som har hedget nedsiden i de fleste markedene fondet opererer i.På kort sikt venter Jan Petter Sissener et usikkert marked. Han sitter forsiktig vektet i forkant av morgendagens presidentvalg i USA.Han tror likevel det kan komme flere gode kjøpsmuligheter når stemmene er talt opp og valgresultatet er kjent.Positiv til olje- Vi har fortsatt et positivt syn på olje og tror balansen mellom tilbud og etterspørsel er i bedring. En frys-/kuttavtale initiert av ledende OPEC land vil kunne gi oljeprisen et ekstra løft, men inngåelse av en slik avtale er fortsatt meget usikker, sier han.Fondet har dekket inn short-posisjoner i TGS og National Oilwell, mens har beholdt shortene i Seadrill og PGS.- Vi er fortsatt investert i store oljeselskaper som Shell og Total, som begge leverte gode tall, og som gir en direkteavkastning på henholdsvis 6 og 5 prosent sier han.Ved utgangen av oktober var dette fondets fem største posisjoner:StorebrandTotalRoyal Dutch ShellLukoilStatoil