Donald Trumps overraskende seier i det amerikanske presidentvalget har lagt press på dollaren.Den svakere dollaren har samtidig løftet metallprisene.På metallbørsen i London har aluminiumskontrakter for tre måneders levering i dag vært oppe i 1.746,50 dollar per tonn, det høyeste nivået siden juni 2015.Utover dagen har prisene gått tilbake til rundt 1.738 dollar per tonn, som likevel er opp 0,4 prosent i dagens handel.Dette smitter over på Norsk Hydro, som i ettermiddag stiger 2,6 prosent til 39,07 kroner på Oslo Børs.- Det er naturlig at aluminiumsprisen stiger når dollaren svekker seg. Men generelt tror jeg det er usikkerhet rundt valget som preger markedet, så blir det spennende å si hva det har å si for syklisk industri generelt, sier Danske Bank Markets-analytiker Eirik Melle til TDN Finans.SEB-analytiker Kenneth Sivertsen tror også signalene fra det amerikanske handelsdepartementet om restriksjoner på ekstruderte aluminiumsprodukter fra Kina kan ha påvirket kursen. Han påpeker også usikkerhet til om en nå ser en større oppkjøpsbølge i sektoren, og viser overfor nyhetsbyrået til Zhongwangs kjøp av Aleris i USA.Hydro er opp 2,1 prosent til 38,86 kroner, omsatt for 189 millioner kroner.