Oppdrettslaks Foto: Scanpix Bendiksby, Terje

- Investorene vil komme tilbake

Styreleder i AquaChile venter at lakseindustrien vil komme tilbake.

Styreleder Hugo Puchi i AquaChile sier til IntraFish torsdag at han venter at landets lakseindustri vil komme tilbake, og tiltrekke seg investorer som vil kapitalisere på det, ifølge TDN Finans.For at industrien skal komme tilbake, trenger Chile imidlertid å nå et produksjonsnivå som garanterer et stabilt tilbud og stabile kostnader, sier Puchi.- Risikoandelen til investorene vil utjevnes når chilensk oppdrettsnæring når bærekraftige produksjonsnivåer. Da vil industrien få bedre tilgang til finansiering, sier han til IntraFish.Ifølge Puchi er manglende selvregulering den største utfordringen i chilensk lakseoppdrett.- Myndighetene må intervenere. Det er den eneste måten vi kan nå de produksjonsnivåene vi trenger, sier Puchi.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også