Kitron sikrer seg mulig milliardavtale

Kitron er nå valgt som leverandør av Northrop Grumman Corporation.

Bilde hentet fra Kitrons hjemmesider.
Børs

Kitron er valgt av Northrop Grumman Corporation som en internasjonal leverandør for produksjon av en underenhet for F-35 Joint Strike Fighter, opplyses det i en melding.Den potensielle verdien for Kitron skal være på mer enn 1 milliard kroner i avtalens løpetid, som varer til 2036."Kontrakten omfatter de første stegene med overføring av teknisk kompetanse og produksjonsprototyper for testing og validering. Denne prosessen vil pågå gjennom 2017. Kitron vil da bli tildelt produksjonsavtaler med leveransestart i 2018", heter det i meldingen.- F-35-programmet er essensielt for Norge og øker forsvarsevnen betraktelig, samtidig som det er viktig for Kitron og regionen, siden dette langsiktige programmet sikrer betydelig sysselsetting. Det å vinne slike kontrakter viser Kitrons posisjon som en konkurransedyktig og pålitelig partner, sier adm. direktør i Kitron Norge, Hans Petter Thomassen, i en kommentar.I september 2015 offentliggjorde Kitron en separat avtale om å levere ulike elektroniske delkomponenter til flyavionikk for F-35. Denne produksjonen fortsetter.Les hele meldingen her.

kitron
Nyheter
Børs