Knallrød bunnlinje for Fredriksens Seadrill

Men Seadrill innfridde på topplinjen.

Junge, Heiko

John Fredriksens riggselskap Seadrill melder om et resultat etter skatt på minus 656 millioner dollar i 3. kvartal 2016, mot minus 1.829 millioner dollar i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på 158 millioner dollar.Resultat per aksje ble minus 1,29 dollar, mot minus 3,70 dollar ved samme korsvei i fjor. Her var det ventet et resultat på 0,31 dollar per aksje.Resultatet før skatt ble minus 607 millioner dollar, sammenlignet med minus 1.866 millioner dollar året før. Snittforventningene til analytikerne tilsa et resultat før skatt på 178 millioner dollar.Driftsresultatet ble 247 millioner dollar, mot minus 291 millioner dollar året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 206 millioner dollar.Driftsinntektene beløp seg til 743 millioner dollar, sammenlignet med 985 millioner dollar i 3. kvartal 2016. Analytikernes forventninger lå her på 733 millioner dollar.Ifølge konsernsdirektør Per Wullf ser selskapet nå bedring i anbudsaktiviteten.- Mesteparten av det nye arbeidet er kortsiktige kontrakter på eller i nærheten av kontantstrøm «breakeven»-nivåer, og 2017 ventes å forbli utfordrende. Vi venter imidlertid at markedet gradvis bedrer seg da kostnadene har gått ned i hele verdikjeden og høyere boreaktivitet vil være nødvendig for å unngå at produksjonen går ned, sier han i en kommentar, ifølge TDN Finans.Her er rapporten.