Kongsberg vil låne

Kongsberg Gruppen vil utstede usikrede obligasjoner for opptil én milliard kroner.

Eivind Yggeseth
Børs

Kongsberg Gruppen har hyret inn Nordea og SEB for å undersøke muligheten til å hente finansiering via det norske obligasjonsmarkedet, går det frem av en børsmelding.Avhengig av de rådende markedsforhold vil selskapet utstede usikrede obligasjoner for opptil én milliard kroner, med løpetid opptil syv år.Samme selskapet varslet tidligere onsdag at Kongsberg Defence Systems har inngått kontrakt med Forsvarsmateriell for oppgradering av kampsystemet og aktiv sonar-systemet på Fridtjof Nansen-klasse fregattene.Kontraktssummen ble oppgitt til 313 millioner kroner, med leveranser over fire år.Kongsberg-aksjen steg 1,2 prosent til 122 kroner i onsdagens handel på Oslo Børs.

kongsberg gruppen
obligasjonslån
Nyheter
Industri
Børs