olje- og energiminister Tord Lien (FrP) Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Lien krever Lofoten-svar fra Stør

Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) ber partileder Jonas Gahr Støre avklare Arbeiderpartiets holdning til konsekvensutredning av LoVeSe.

Lien krever et tydelig svar fra Støre i Bodø tirsdag. De er begge talere under LOs olje- og gasskonferanse i Bodø. Det var her Industri Energi og Fellesforbundet mandag truet med å melde seg ut av LO og danne eget kartell.Tord Lien forventer at Ap-lederen benytter anledningen til å komme med en viktig avklaring.– LOs egen olje- og gasskonferanse er en fin arena for Jonas hvis han vil rydde unna all usikkerhet som ligger bak dokumentet som ble lagt fram på konferansen mandag. Her kan han avklare at Arbeiderpartiet fortsatt ønsker en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja, sier Lien til NTB.Han understreker at Arbeiderpartiet raskt må avklare om det er reelt grunnlag for den uroen som brer seg blant de 200.000 fagorganiserte i oljeindustrien. Vil Ap-lederen tillate LO-kongressen å vedta politikk som krever at alle gjenværende olje- og gassressurser utenfor Nord-Norge skal bli liggende for å overholde Parisavtalen.– Vi regner med at Arbeiderpartiet står fast på at de ønsker en konsekvensutredning av havområdene utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja. Dette har jeg tro på at Jonas klarer å ordne opp i, sier Lien.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også