I løpet av forrige uke falt porteføljen til SpareBank 1 Markets 0,5 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,9 prosent.- Denne uken bytter vi ut Norwegian Air Shuttle med Kongsberg Gruppen. Vi beholder overvekten mot sjømatsektoren, men bytter ut Marine Harvest og Bakkafrost med Lerøy Seafood Group og Grieg Seafood, skriver analytiker Lars-Daniel Westby.Lerøy Seafood har nå levert kvartalstall og risikoen knyttet til svake resultater er fjernet. Analytikeren mener aksjen fremstår som rimelig på den fleste multipler, og at den henger etter den generelle sektorutviklingen.- De sterke lakseprisene fortsetter og forwardprisen for neste år har nådd historisk høye nivåer. GSF er den aksjen med høyest sensitivitet i forhold til lakseprisen og når julerallyet setter inn så forventer vi at GSF-aksjen vil følge etter, avslutter analytikeren.
Kjøpsanbefalingene:
  • Grieg Seafood
  • Lerøy Seafood
  • Kongsberg Gruppen
  • SpareBank 1 SR-Bank
  • Schibsted
  • Gjensidige Forsikring
  • BW LPG
  • Subsea 7
Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.