Milliardsvindel på børsen

Tre forretningsmenn er tiltalt for milliardsvindel.

Myndighetene i Singapore har tiltalt tre forretningsmenn for deres rolle i landets største aksjemanipulasjon, som trolig også er årsaken til tap av tillit til landets eget finansmarked, ifølge Bloomberg News.Det tre aksjene Blumont, Liongold og Asiasons Capital steg svimlende 800 prosent i løpet av ni måneder, før de kollapset på bare tre dager.Hendelsen tvang landets meglerhus til å gjøre en kraftig innstramming når det gjaldt aksjer til utlån, og det hele har trolig ført til fallende handelsvolum på Singapore-børsen.De tre selskapene sier de ikke vet hva som er årsaken til at de stupte, og banker har stevnet kundene sine og krever at de tilbakebetaler over 230 millioner dollar eller over 1,9 milliarder kroner. Ifølge myndighetene i Singapore skal totalt 59 personer ha latt de tre forretningsmennene fritt benytte seg av deres aksjekontoer, der den manipulative handelen videre skal ha foregått.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også