Tankrederiet til Herbjørn Hansson, Nordic American Tankers, fikk ett nettoresultat på minus 8 millioner dollar i tredje kvartal 2016, mot 26 millioner i samme periode i fjor, melder TDN Finans.Resultatet per aksje ble minus 0,08 dollar, mot 0,29 dollar per aksje ved samme korsvei i fjor. Rederiet opplyser at de ikke venter at presidentvalget i USA vil ha en negativ på påvirkning på selskapetDe venter også at fjerde kvartal blir bedre enn tredje kvartal, og viser til at rundt 60 prosent av de tilgjengelige dagene i kvartalet er sluttet betydelig høyere gjennomsnittsrater enn nivået i tredje kvartal som var på 16.700 dollar per dag. Hansson-rederiet betaler utbytte for 77. gang, og sier ifølge Reuters at de ved å utvide flåten til 33 skip, øker sin inntjeningskapasitet betydelig. Selskapet har hatt en gjennomsnittlige dividende-yeild på 12 prosent siden oppstarten i 1997. - NAT gikk med et cash-overskudd på nesten 22 millioner dollar i tredje kvartal. I vår business er det cash som teller, sier Hansson i en kommentar til Hegnar.no.Han bryr seg mindre om negativt resultat per aksje.- Vi må skille mellom accounting og cash. Cashmessig er vi i solid pluss. Det andre (EPS) er bokholderi som ikke tar hensyn til risiko, understreker Hansson.