Mye rødt på børsene i Asia

AP Photo

Det er små bevegelser på de asiatiske børsene. Både i Japan, Kina og Hong Kong er det rødt.

Det er små bevegelser og blandet utvikling på børsene i Asia torsdag morgen.I Japan faller Nikkei 0,05 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,12 prosent.Shanghai Composite i Kina svekkes 0,30 prosent, og Hang Seng i Hong Kong er ned 0,07 prosent.I Sør-Korea klatrer derimot Kospi 0,11 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,20 prosent, og Straits Times i Singapore stiger 0,58 prosent.Ifølge Bloomberg venter investorene nå på Fed-sjef Janet Yellens uttalelser etter at Donald Trump ble valgt som ny amerikansk president 8. november. Yellen skal torsdag snakke i Kongressen, og det er forhåpninger om at det skal gi noen signaler om hvordan den amerikanske rentepolitikken vil bli i tiden fremover.- Vi ser som vanlig at investorene er forsiktige i forkant av Janet Yellens tale, sier strateg i Patersons Securities, Tony Farnham, til Bloomberg News.- Jeg vil gjerne høre klare signaler på at vi kommer til å få en renteøkning i desember og forventningene fremover. Men ting kommer nok til å være så politisk ladet at det er vanskelig å vite om vi kommer til å få noe brukbar informasjon ut av det, sier Tom Simons i Jefferies til CNBC.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,15 prosent til 46,56 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 45,51 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.