Økte driftskostnader spiser av resultatet

Høyere driftskostnader reduserer resultatet til Multiconsult.

Publisert 8. nov. 2016 kl. 07.12
Oppdatert 8. nov. 2016 klokken 07.17
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 195 ord
multiconsult

Multiconsult melder om et resultat på 24,3 millioner i 3. kvartal 2016, ned fra 48,1 millioner ved samme korsvei året før.Resultat per aksje falt dermed fra 1,83 kroner til 0,93 kroner.Resultat før skatt var 32,6 millioner, ned fra 60,8 millioner i fjor.Driftsresultatet (EBIT) falt fra 46,5 millioner til 34,3 millioner, mens EBITDA gikk ned fra 56,0 millioner til 45,5 millioner.- Nedgangen skyldes i hovedsak høyere driftskostnader, som mer enn utlignet de økte inntektene i kvartalet. Kostnadsøkningen skyldes økning i antall ansatte og lønnsregulering, opplyser selskapet i en pressemelding.Kvartalets inntekter beløp seg til 631,8 millioner, mot 552,8 millioner ved samme korsvei for ett år siden.Konsernets netto driftsinntekter steg til 554,4 millioner kroner, en økning på 13,9 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor.- Økningen ble i hovedsak drevet av LINK arkitektur og høyere produksjon fra økt bemanning i Norge, opplyser selskapet.Selskapet skriver i rapporten at tredje kvartal tradisjonelt er svakt, samtidig som selskapet også er rammet av høyere driftskostnader.- Mangelen på økning i markedspriser samtidig med økende personalkostnader i Norge er en utfordring for bransjen, sier konsernsjef Christian Nørgaard Madsen i pressemeldingen.Du kan følge selskapets presentasjon live på webcast kl. 09.00.Presentasjon og rapport er tilgjengelig her