Oljeprisen opp 7 prosent - slik reagerer børsen!

Når oljeprisen stiger syv prosent er det dømt til å gå veien for Oslo Børs. Så mye er den opp nå.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs åpnet nervøst før svært viktige nyheter fra OPEC-møtet i Wien, men i formiddag kom det klare signaler fra møtet om at de partene er enige om kutt, noe som satte fart på Oslo Børs, og ikke minst oljeprisen.Nå er hovedindeksen opp 1,0 prosent til 656,48.Oljeprisen opp 7 prosent!Nå omsettes Brent-olje med januar-levering for 49,57 dollarfatet, opp hele 6,9 prosent, mens WTI-oljen stiger 6,1 prosent til 48,06 dollar fatet. Iraks oljeminister Jabbar al-Luaibi sier at alle Opec-landenes olje- og energiministere er samstemte om en kuttavtale. Han håper å se oljepriser rundt 55 dollar fatet som en følge av kutteneStatoil stiger 3,4 prosent til 144,40 kroner.Grønt lys i Canada Canadas statsminister Justin Trudeau har gitt klarsignal til byggingen av to nye oljerørledninger. Questerre stiger 7,6 prosent til 2,82 kroner.Yara-fall etter analyseDeutsche Bank nedgraderer ifølge TDN Finans anbefaling på Yara fra hold til salg. Kursmålet kuttes fra 265 til 260 kroner. Aksjen faller 1,4 prosent til 313,50 kroner.IDEX En mobilprodusent i Taiwan har nylig lansert sitt nye flaggskip innen smarttelefoner som inneholder IDEX fingeravtrykksensor Cardinal Q. Telefonen er foreløpig ikke lansert i Norge, opplyser det norske teknologiselskapet i en børsmelding. IDEX stiger 1,6 prosent til 6,57 kroner.Tall fra oljeknøtt Oslo Axess-selskapet African Petroleum Corporation Ltd melder om et resultat før og etter skatt på 0,8 millioner dollar i 3. kvartal i år, mot minus 2,9 millioner dollar året før.Aksjen faller 2,8 prosent til 2,09 kroner.Farstad tapte 350 mill. Farstad Shipping melder om et resultat etter skatt på minus 350,3 millioner kroner i 3. kvartal 2016, mot minus 435,3 millioner kroner i samme periode året før.Aksjen faller 5,7 prosent til 3,30 kroner.Jinhui-tap Jinhui Shipping melder om et resultat før og etter skatt på minus 28,5 millioner dollar i 3. kvartal 2016, mot minus 32,4 millioner dollar i samme periode året før.Jinhui stiger 4,3 prosent til 7,50 kroner.DNBGoldman Sachs oppjusterer kursmålet på DNB til 140 kroner fra 114 kroner, mens de opprettholder «neutral»-anbefaling, melder TDN Finans.DNB er opp 2,0 prosent til 124,50 kroner.BørsvinnerenHugo Games inngår et samarbeid med Real Madrid i forbindelse med et fotballspill på mobil.På det meste var aksjen opp rundt 30 prosent, men nå er oppturen begrenset til 6,5 prosent til 1,65 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs