Oslo Børs åpner opp

Børs

Oslo Børs åpner opp torsdag morgen.Etter 22 minutters handel står hovedindeksen i 657,68, opp 0,11 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 227 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 0,25 prosent til 49,07 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,33 prosent til 48,10 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 49,21 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Mye dreier seg fortsatt om det kommende ministermøtet i Opec neste uke, og forberedende Opec-samtaler tirsdag endte uten at Irak og Iran forpliktet seg til noen reduksjoner i oljeproduksjonen.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans uttalte Iraks statsminister Haider Al-Abadi onsdag at landet likevel vil kutte oljeproduksjonen som ledd i en bred Opec-produksjonsavtale. Russland motsetter seg derimot krav om produksjonskutt, og vil kun innføre en frysing av produksjonen.Flere Opec-medlemmer er fast bestemt på at Russland må redusere produksjonen, for at en plan om å lette på det globale tilbudsoverskuddet skal lykkes. Utsiktene for at dette skal skje, virker ifølge nyhetsbyrået imidlertid små.- Hvis Irak går med på å kutte produksjonen, vil russerne avtale en frysing av sin produksjon, men det er ingen sjanse for at de vil kutte, sier sjefstrateg i IG i Melbourne, Chris Weston, til Bloomberg News.Han mener det avgjørende punktet er Irak og Iran, men han tror det er 60-70 prosent sjanse for at Opec-medlemmer vil enes om spesifikke produksjonstak.- Hvis de ikke gjør det, vil det være en betydelig nedsiderisiko, og nivået rundt 40 dollar pr fat vil kunne bli testet igjen, sier Weston.Statoil faller 0,07 prosent til 145,60 kroner.Fortsetter oppDet kriserammede supplyrederiet Havila Shipping, endte opp 6,7 prosent onsdag. Torsdag fortsetter aksjen opp 10,42 prosent til 1,06 kroner på Oslo Børs.Under gårsdagens HAVI 08-obligasjonseiermøte fikk restruktureringsforslaget, slik det ble fremlagt i innkallingen 9. november, ikke tilstrekkelig tilslutning .- Utsteder viderefører en tett dialog med banker og sikrede og usikrede obligasjonseiere, med den hensikt å kunne fremlegge et revidert forslag innen kort tid, skriver selskapet.PGS stiger videreOgså PGS fortsetter opp torsdag morgen. Aksjen klatret i går 10,1 prosent, og stiger i dag ytterligere 2,01 prosent til 25,90 kroner.PGS har hentet 1,9 milliarder kroner gjennom en rettet og betydelig overtegnet emisjon  til kurs 22,50 kroner.Investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet uttalte til Hegnar.no tirsdag kveld  at nøkkelen i restruktureringen er at PGS nå har fått bankene med på å skyve den revolverende kredittfasilititeten sin to år frem i tid. Konklusjonen er at PGS har fått frem til 2020 nå på at markedet bedrer seg.- PGS-aksjen er en av de meste shortede på Oslo Børs. spesielt London-investorer har shortet PGS og tenkt at denne må restruktureres på lik linje med andre oljeserviceaksjer. Mange har tenkt at det blir en tegningsrettet emisjon som blir satt lavt. Der tok de kraftig feil, sa Hauglund.Åpnet bøkeneBionor Pharma, som opprinnelig var et legemiddelselskap, inngikk mandag en avtale om å kjøpe hele eiendomsselskapet Solon Eiendom  for rundt én milliard kroner.Torsdag morgen meldes det at selskapet har gjennomført den rettede emisjonen knyttet til oppkjøpet . Nyheten sender aksjen opp 10,53 prosent til 0,21 kroner.Den rettede plasseringen på to milliarder aksjer ble gjennomført onsdag kveld, og ble ifølge meldingen mer enn fem ganger overtegnet .Kraftig underskuddBW LPG skuffet analytikerne da de torsdag morgen la frem sine tall for 3. kvartal.Selskapet mer enn halverte inntektene, og satt igjen med knallrøde tall på både driften og bunnlinjen.Aksjen faller 1,12 prosent til 26,60 kroner.Mulig milliardkontraktKitron er ifølge en melding valgt av Northrop Grumman Corporation som en internasjonal leverandør for produksjon av en underenhet for F-35 Joint Strike Fighter.Den potensielle verdien for Kitron skal være på mer enn 1 milliard kroner i avtalens løpetid, som varer til 2036.Nyheten sender aksjen opp 4,87 prosent til 6,25 kroner.

oslo børs
Nyheter
Markedskommentarer
Børs