Oslo Børs mindre enn 10 poeng unna ny rekord

Oslo Børs fortsatte den sterke utviklingen tirsdag, men nye årsbeste-noteringer.

Aksjemegler lager ablegøyer ved meglerbordet - Foto: AP

Oslo Børs har lagt bak seg en ny sterk dag, med ny årsbeste for hovedindeksen. Sluttnoteringen lyder på 657,06, opp 0,6 prosent.Det er dermed bare 1,4 prosent opp til all-time high 666,68, oppnådd intradag 16. april 2015.Spådommer om at børsene ville falle dersom Donald Trump ble president i USA har ikke slått til, snarere tvert i mot.Omsetningen endte på 3,4 milliarder kroner.OljeprisenHøyere oljepriser bidro til oppturen. Brent-oljen er nå opp 1,0 prosent til 49,40 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,3 prosent til 48,40 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 48,23 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen stiger dermed for tredje dag på rad. Bakgrunnen for prisoppgangen er signaler om at Opec-medlemmer har fremgang i arbeidet for å få i stand en avtale om produksjonsbegrensninger på Opec-møtet 30. november.- En Opec-avtale vil løfte oljeprisen til over 50 dollar pr fat. Hvis det er en verbal avtale, med alle ikke-bindende føringer, vil markedet øyeblikkelig reagere positivt. Deretter vil prisen kunne falle tilbake til 45-46 dollar pr fat, sier markedsstrateg i IG i Melbourne, Evan Lucas, ifølge Bloomberg.Statoil klatret 1,0 prosent til 145,60 kroner.Resultatsesong Resultatsesongen fortsetter. Tirsdag var flere John Fredriksen-aksjer i aksjon.Fredriksens riggselskap Seadrill la frem en knallrød bunnlinje, men inntektene innfridde.Selskap fikk en EBITDA på 441 millioner dollar i 3. kvartal, mot konsensus 395 millioner dollar. - Mens vi venter på april, er det imponerende å se kostnadskontrollen som Seadrill viser, det er nok et kvartal hvor selskapet leverer over forventningene hva gjelder kostnadskutt, sier SEB-analytiker Harald Hornes Øyen til Reuters.Aksjen steg 9,3 prosent til 21,72 kroner.Golden Ocean Et annet Fredriksen-selskap, bulkrederiet Golden Ocean, krympet underskuddet noe i 3. kvartal, men taper fortsatt mye penger.- Totalt sett tror vi selskapet er noe mere optimistisk enn tidligere, åpenbart oppmuntret av oppgangen i spotratene, kommenterer Pareto ifølge Reuters.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 42 kroner.Aksjen endte opp 2,2 prosent til 37 kroner.Flere resultater Sevan Drilling leverte røde tall i 3. kvartal. Både topp- og bunnlinjen ble kraftig svekket. Aksjen toppet taperlisten med minus 13,4 prosent til 2,85 kroner.PCI Biotech steg 7,2 prosent til 17,80 kroner etter å ha lagt frem sin rapport. På det høyeste stod aksjen i 19,50 kroner. Mandag steg aksjen 21,2 prosent.Selger i egen laks Både Kvasshøgdi AS og Grieg Shipping II AS kvitter seg nå med aksjer i Grieg Seafood.Det Per Grieg-relaterte investeringsselskapet, Kvasshøgdi AS, har solgt 1,22 prosent av Grieg Seafood - eller en million aksjer i Grieg Seafood til 79 kroner per aksje.Grieg Shipping II AS, som indirekte eies av Grieg-familien, har solgt 1,01 prosent av Grieg Seafood eller 824.565 aksjer i Grieg Seafood til 79 kroner per aksje.Aksjen endte opp 0,6 prosent til 81,50 kroner. Intex-rallyIntex Resources har ifølge en melding inngått en avtale om et mulig kjøp av Ambershaw Metallic (AMI), mot en rettet emisjon på syv millioner dollar, tilsvarende 60 millioner kroner.Intex endte opp 22,2 prosent til 77 øre på Oslo Børs.Funcom-rallySpillutvikleren Funcom meldte tirsdag at selskapet planlegger Early Access på det kommende spillet «Conan Exiles» via distribusjonstjenesten Steam 31. januar 2017.Spillet vil også komme via Game Preview på Xbox One i løpet av våren 2017.Funcom steg 14,7 prosent til 1,56 kroner.