Røde børser i USA

Men hele uken sett under ett viser oppgang.

De amerikanske børsene endte alle ned fredag, men er likevel forholdsvis nær rekordnivåer.Dow Jones endte ned 0,19 prosent til 18.867,93, mens den bredere S&P 500-indeksen falt 0,24 prosent til 2.181,90. Teknologitunge Nasdaq ble svekket 0,23 prosent til 5.321,51.Alle tre indeksene endte likevel opp hele uken sett under ett. Nasdaq hadde den største oppgangen, og klatret til sammen over 1,6 prosent.- Det som er merkelig for meg er optimismen i aksjemarkedet. Den driver markedet på en måte vi ikke har sett på lenge, sier adm. direktør Kestra Private Wealth Services, Rob Bartenstein, til CNBC.RenteMye av fokuset har denne uken vært rettet mot Fed-sjef Janet Yellens tale til Kongressen torsdag, hennes første etter at Donald Trump ble valgt til ny president i USA.I talen signaliserte Yellen at den amerikanske sentralbanken vil vegre seg for å utsette neste økning av de kortsiktige rentene «for lenge». Federal Reserve mener caset for en renteøkning styrker seg, men at banken samtidig må være fremoverlent i føringen av sin pengepolitikk.- Med spekulasjoner om at Donald Trump vil kutte skatter og booste infrastrukturen, kan Fed i et forsøk på å kontrollere inflasjonen bli tvunget til å gjentatte ganger heve renten 2017, sier analytiker i FXTM, Lukman Otunuga, til CNBC.Trump-møteInvestorene fikk vite lite om innholdet i samtalene som fant sted mellom Japans statsminister Shinzo Abe og påtroppende USA-president Donald Trump i New York torsdag.Abe uttalte ifølge Reuters etter møtet han har tro på å bygge et tillitsforhold med Trump, uten å avsløre samtaleemnene - med henvisning til at samtalene var uoffisielle.Dog er det sannsynlig at handelsavtalen TTP (Trans Pacific Partnership) var på agendaen. Avtalen er allerede godkjent av Japan, men Trump lovet i valgkampen å vrake den.


Les også