Resultatsesongen nærmer seg slutten, og i morgen kommer Salmar med sine tall for 3. kvartal - som det nest siste i sjømatsektoren.- Våre estimater tilsier at selskapet legger frem en operasjonell EBIT (driftsresultat) på 670 millioner kroner, og en EPS (resultat per aksje) på 4,67 kroner. Vi er dermed helt på linje med konsensus på EBIT, men over konsensus som har EPS på 4,49 kroner, skriver DNB Markets i sin aksjerapport tirsdag.Etter nesten 75 prosent kursoppgang så langt i årfra kjøp til hold med kursmål 280 kroner.- Historisk har selskapet vist bedre drift enn gjennomsnittet i sektoren, og har konsistent levert EBIT-marginer på 1-4 kroner kiloen over sammenlignbare aktører. Samtidig medfører kontraktsdekningen at selskapet ikke like raskt nyter godt av kortsiktige løft i spotprisene, heter det videre.På DNBs kursmål verdsettes Salmar med en P/E (aksjekurs/resultat per aksje) på 12x basert på estimatene for 2017.Salmar stiger 2,4 prosent til 273,30 kroner i tirsdagens handel på Oslo Børs.