Selv om det er mye negativt å si om Donald Trumps politikk, er ikke alt det, mener Leif-Rune Rein, sjefstrateg i Nordea Markets.- Med tanke på aksjer er det positivt med skattekutt for bedrifter, samt økt offentlig forbruk og investeringer. På kort sikt kan det også være positivt at industrien og bedriftene i USA får mer frie tøyler, blant annet knyttet til miljøvern, sier Rein til TDN Finans.Han mener det negative først og fremst er Trumps syn på proteksjonisme og å sette Amerika først.- Spørsmålet er hvor sterk den blir og om den trigger en handelskrig. Der er den store usikkerheten. Blir det mindre global handel, blir nok de fleste tapere i denne konflikten, sier Rein til nyhetsbyrået.Sjefstrategen mener at man kan vente gjeninnhenting på linje med det vi så i etterkant av Brexit.- Til syvende og sist handler markedene om det fundamentale, som er vekst og selskapsinntjening, sier Rein til TDN Finans.