Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo børs åpner ned -2,22 prosent i dag.«Donald Trump vant, mot de fleste odds, det amerikanske Presidentvalget i natt. De europeiske børsene kommer, etter alt å dømme, til å åpne kraftig ned i dag som en følge av dette», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Når det er sagt, vi vil gjenta det vi tidligere har sagt, at den amerikanske Presidenten (om det skulle bli Trump eller Clinton) vil ha liten/ingen innflytelse på den langsiktige utviklingen av de globale aksjemarkedene. Mao. aksjefall som en følge av frykt for det ukjente, som i dag, vil gi mange gode kjøpsmuligheter for den langsiktige investor. Det er ingen andre viktige hendelser i dag», fortsetter analysesjefen.
AsiaOljeprisenUSAOslo Børs Les mer her.Dette skjer i dag:Resultater:
 • Agasti Holding ASA
 • Byggma ASA
 • Eika Boligkreditt AS
 • GC Rieber Shipping ASA
 • Havila Shipping ASA
 • Insr Insurance Group ASA
 • Norway Royal Salmon ASA
 • RenoNorden ASA
 • Sevan Marine ASA
 • Sino Agro Food Inc.
 • Skandiabanken ASA
Makro:
 • Japan: Handelsbalanse, september
 • Kina: KPI, oktober
 • Kina: PPI, oktober
 • Storbritannia: Handelsbalanse, september 10:30
 • ØMU: EU-kommisjonens høstanslag 11:00
 • USA: MBA lånesøknader 13:00
 • USA: Engroslagre endelig, september 16:00
 • Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00
 • Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00
 • USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30
 • USA: USDA, månedlig Wasde-rapport
Annet:
Nyheten om at Donald Trump ser ut til å gå av med seieren i det amerikanske presidentvalget preger de asiatiske børsene onsdag.Ved stengetid klokken 07:00 var Nikkei-indeksen i Tokyo ned 5,4 prosent. Den bredere Topix-indeksen endte ned 4,6 prosent.Også ellers i regionen er det mørkerødt. Hang Seng i Hong Kong er ned 2,9 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 1,9 prosent. Koreanske Kospi er ned 2,3 prosent.Shanghai Composite-indeksen faller 0,4 prosent.Onsdag morgen omsettes Brent-oljen for 45,03 dollar fatet, ned 2,19 prosent, mens WTI-oljen faller 2,36 prosent til 43,92 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 45,72 dollar ved børsslutt tirsdag.De amerikanske børsene fortsatte oppturen tirsdag - en av de mest historiske dagene i moderne tid i USA.Dow Jones endte opp 0,4 prosent til 18.332,43, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 2.139,53.Teknologitunge Nasdaq kunne vise til en oppgang på 0,5 prosent til 5.193,49. Åtte av de 10 mest omsatte papirene steg i verdi. Apple og Facebook var mest omsatt. Aksjene steg 0,6 og 1,7 prosent.Valeant International Pharmaceutical Inc stupte 22 prosent etter å ha lagt frem svake tall for 2. kvartal og enda svakere guiding.Presidentvalg, resultatrush og nyheter fra Burkina Faso preget Oslo Børs tirsdag. Omsetning endte på 2,9 milliarder kroner, og hovedindeksen endte opp 0,4 prosent til 635,45.Presidentvalget i USA vil nok overskygge det meste onsdag, men det skjer andre ting også: Utenlandske: Burberry, E.ON, Ica, JC Penny, OMV, Sainsbury, Scout24, SunPower og WizzAir Kilder: Oslo Børs og TDN Finans