Spent på børsen før USA-valg

DNB-strateg Paul Harper lodder stemningen.

Publisert 8. nov. 2016 kl. 15.55
Oppdatert 8. nov. 2016 klokken 15.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 129 ord
DNB markets i Bjørvika, Aksjer, Meglerbord, Børsen. Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets Fotograf: Eivind Yggeseth / Finansavisen

Stemningen er spent på verdens børser i forkant av dagens presidentvalg i USA.På Oslo Børs stiger hovedindeksen 0,16 prosent til 634,09, på et noe lavere volum enn til vanlig.- Når det eksisterer en stor usikkerhetsfaktor, er det ikke så fristende å ta nye posisjoner i forkant. Selv om marginen er ganske stor i Clintons favør, er sannsynligheten for Trump-seier langt fra triviell, sier DNB Markets-strateg Paul Harper til TDN Finans.Strategen tror aksjemarkedene vil stige moderat på Clinton-seier, til tross for at dette i stor grad er priset inn etter gårsdagens kraftige oppgang. Samtidig vil Clinton-seier også øke sannsynligheten for en renteøkning i USA i desember.- Dersom Trump vinner, blir usikkerheten mye større. Aksjemarkedet vil trolig reversere den oppgangen som var mandag, pluss litt til, sier Harper videre til nyhestbyrået.