AP Photo

Største fallet på 26 år

Det globale obligasjonsmarkedet har ikke hatt et større toukersfall på 26 år.

Årsaken til fallet er forventninger om at Donald Trump vil satse massivt på infrastrukturinvesteringer, noe som igjen har sendt inflasjonsforventningene til himmels, melder TDN Finans.Økende sannsynlighet for at Fed vil sette opp renten, bidrar også til at prisene på obligasjoner har falt over hele verden den siste tiden.Bloomberg sin renteindeksm Bloomberg Barclays Global Aggregate, har falt omtrent fire prosent de siste to ukene, og det er det største toukersfallet siden 1990.Mye tyder på at det skal fortsette i den retningen. - Vi opprettholder short-posisjonen vår i amerikansk statsgjeld. Men vi venter ikke at fallet vil fortsette mye lengre. Prisingen er ikke lenger høy, men nærmer seg å bli fair, sier sjefstrateg Mohit Kumar i Credit Agricole sin renteavdeling til Bloomberg, ifølge TDN Finans. Park Sung-jin i Mirae Asset Securities er overrasket over hvor mye markedet har falt. - Trump er en "game changer". Jeg var bearish, men de nåværende nivåene er lavere enn det jeg så for meg. Nedturen har trolig gått langt nok til at den vil pause litt, før rentene fortsetter oppover i 2017, sier han til Bloomberg.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også