Telia sluker norsk mobilselskap

Publisert 7. nov. 2016 kl. 07.18
Oppdatert 7. nov. 2016 klokken 07.20
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 116 ord
illustrasjonsfoto , mobiltelefon , mobiltelefoner , konmmunikasjon , kommunisering , sosiale medier , hender , venner

Telia Company har inngått avtale med Phonero om kjøp av selskapet.- Kjøpet vil styrke Telias posisjon, og vi vil for alvor bli en slagkraftig utfordrer til Telenor også i bedriftsmarkedet. Det er godt nytt for alle norske bedrifter og virksomheter, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, i en melding.Etter oppkjøpet av Tele2 har Telia for alvor tatt opp kampen med Telenor i privatmarkedet. Telia hevder det sammenslåtte selskapet vil få en markedsandel i det norske bedriftsmarkedet for mobilkommunikasjon på om lag 27 prosent målt i omsetning første halvår 2016.Transaksjonen er betinget av Konkurransetilsynets aksept og forventes ferdigbehandlet i løpet av første kvartal 2017.Ifølge TDN Finans er kjøpesummen på 2,3 milliarder kroner på gjeldfri basis.