Globale obligasjoner har falt mer enn 1000 milliarder dollar eller om lag 8.400 milliarder kroner i verdi denne uken, drevet av forventninger om at USAs nyvalgte president - Donald Trumps politikk vil føre til økende inflasjon, skriver Di.se.Den globale obligasjonskapitalen falt med 450 milliarder dollar på torsdag, og passerte dermed en nedgang på over 1000 milliarder dollar den siste uken. - Vi tror at valget av Donald Trump endrer spilleplanen, sier Adam Donaldson, leder for gjeldsanalyse ved Commonwealth Bank i Sydney til Bloomberg News.- Den sterke tilbøyelighet mot finanspolitiske utvidelser og inflasjonsdrivende politikk er en skarp endring fra de siste årenes ubehag. Dette åpner døren for at Fed kan heve renten i desember, men også raskere renteheving i 2017 og 2018, fortsetter han.