Foto: Scanpix

Tyskland gir tosifret milliardlån til Iran

Gjennom det statlige finansieringselskapet KfW IPEX, har Tyskland gått med på å stille en kredittlinje på 1,2 milliarder euro, tilsvarende 10,9 milliarder kroner, til rådighet for Iran.

Ifølge Bloomberg som viser til en ikke-navngitt kilde som jobber for den iranske sentralbanken, skal lånet skal bidra til å finansiere et jernbaneprosjekt i Iran. Ifølge samme kilde har også tyske banker sagt seg villige til å finansiere flere kraftstasjoner i landet.KfW IPEX ønsker ikke å kommentere opplysningene, men formannen i det tysk-iranske handelskammeret, Michal Tockuss, bekreftet i et intervju med Bloomberg at en intensjonsavtale er inngått, og at en endelig avtale er i ferd med å bli fullført. Europeiske storbanker har så langt vært veldig forsiktige med å gjøre forretninger i Iran i frykt for å komme på kant med noen av de gjenværende amerikanske sanksjonene mot landet, ifølge iranske myndigheter.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også