Ulltveit-Moe: - Vi har følt hvordan andre kommer til å få det

Jens Ulltveit-Moe - Foto: Scanpix

Investor Jens Ulltveit-Moe fikk et stort papirtap etter valgsjokket natt til onsdag.

Investor Jens Ulltveit-Moe fikk et papirtap på 100 millioner kroner etter valget. Aktører i næringslivet frykter økt proteksjonisme i USA, skriver Dagens Næringsliv.- Trumps valgseier kan føre til et økonomisk tilbakeslag i USA og Kina. Dette er nok ikke en analog til brexit, hvor det var et børsfall og det kom opp igjen, sier Ulltveit-Moe til avisen.Trump-seieren sendte onsdag REC-aksjen nedover, og Ulltveit-Moe hadde på det meste et papirtap på sine aksjer på mer enn 100 millioner kroner. Solselskapet har siden 2015 blitt lidende av at Kina og USA har vært i handelskrig. Nå fryktes det en forverring.- Vi har jo følt på hva en handelskrig er i et par år nå. Vi har følt hvordan andre kommer til å få det, sier investoren.NHO-direktør Kristin Skogen Lund sier til avisen at de ansatte er «preget».- Vi får håpe at Trump snart klargjør sin økonomiske politikk og skaper forutsigbarhet. Det viktigste for oss er handelspolitikken, hvor han har stått frem som proteksjonist. Det er veldig viktig for Norge at vi opprettholder en verden med frihandel. Det er vi veldig avhengig av, sier hun til DN.