Veksten i eurosonen skyter fart

PMI-tallene for november gir en rekke signaler på at veksten i eurosonen vil fortsette å akselerere. 

President of European Central Bank Mario Draghi ... in Frankfurt, Germany, Thursday, July 5, 2012, after the ECB announced to lower its main interest rate to 0.75 per cent. (AP Photo/Michael Probst) Michael Probst

Foreløpig PMI for eurosonen endte på 54,1 poeng i november, opp fra 53,3 poeng i oktober. Dette er den høyeste målte indeksverdien på 11 måneder. Ifølge Tradingeconomics ventet analytikerstanden en indeks på 53,3 poeng.PMI for servicenæringen steg fra 52,8 poeng i oktober til 54,1 poeng i november, og PMI for industrien steg fra 53,5 til 53,7 poeng. Her var det ventet indeksverdier på hhv. 53,0 og 53,3 poeng.- De foreløpige tallene indikerer det kraftigste oppsvinget i aktiviteten hittil i år, med en rekke signaler på at veksten vil fortsette å akselerere, sier sjeføkonom Chris Williamson i Markits PMI-rapportHele rapporten finner du herIndeksverdier på mer enn 50 poeng indikerer økonomisk vekst, mens indeksverdier under 50 poeng indikerer kontraksjon. PMI (Purchasing Manager Index) er en indikasjon på bnp-vekst. Tyskland Foreløpige tall viser at den tyske PMI-indeksen falt fra 55,1 poeng i oktober til 54,9 poeng i november. Analytikerne ventet en indeks på 54,8 poeng.PMI-indeksen for servicenæringen falt fra 55,0 poeng til 54,4 poeng, mens PMI for industrien steg fra 54,2 poeng til 55,0 poeng. Konsensus var en serviceindeks på 54,0 poeng og en industriindeks på 54,8.- Selv om PMI-indeksen ikke fortsatte oppturen fra oktober, da den var på det høyeste nivået på 10 måneder, viser den ferske undersøkelsen at tysk privat sektor fortsatt er i fin form i november. Tallene indikerer også at den økonomiske veksten har tatt seg opp fra den svake vekstraten på 0,2 prosent i 3. kvartal, sier økonom Oliver Kolodseike i PMI-rapporten for Tyskland.Hele rapporten finner du herFrankrike Foreløpige tall viser at den franske PMI-indeksen steg fra 51,6 poeng i oktober til 52,3 poeng i november.PMI-indeksen for servicenæringen økte fra 51,4 poeng til 52,6 poeng, mens PMI for industrien falt fra 51,8 poeng til 51,5 poeng. Konsensus var en serviceindeks på 51,9 poeng og en industriindeks på 51,8.Hele rapporten finner du her