Pål Ringholm. Foto: Finansavisen.

- Aldri har vi hatt flere konkurser, men investorene har tjent penger

Ikke siden finanskrisen har misligholdet i det norske obligasjonsmarkedet vært større.

26 milliarder kroner er summen som er misligholdt i det norske obligasjonsmarkedet hittil i 2016 - det verste året siden finanskrisen, skriver Dagens Næringsliv.Og det vil ifølge avisen bli mer innen året er omme. Førstkommende mandag vil analysesjef for kreditt i Nordea Markets, Lars Kirkeby, føre opp et nytt selskap på listen, som dermed blir på snaut 28 milliarder kroner. Boa Offshore har nemlig varslet at det ikke kommer til å betale renter på obligasjonsgjelden, noe som kvalifiserer til mislighold-stempel.Likevel har ikke alt vært trist og leit i 2016. Høyrentefondene som investerer i lån utstedt av de mindre solide selskapene har nemlig gjort det skarpt, og og medianfondet har ifølge avisen oppnådd en avkastning på 12 prosent. - Aldri har vi hatt flere konkurser, men investorene har tjent penger i år, sier analysesjef for kreditt i Swedbank, Pål Ringholm, til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også