Analytiker: - Det er positivt

Analytiker Andreas Bertheussen i Swedbank kommenterer de siste nyhetene fra Scatec Solar.

Børs

Scatec Solar-aksjen stiger 3,2 prosent til 35 kroner. Bakgrunnen er at selskapet har meldt om en ny kontrakt i Brasil. Prosjektet består av fire PV-parker på totalt 150 megawatt. Selskapet vil derimot ikke går videre med to prosjekter på totalt 78 megawatt fordi de nye prosjektene har mer attraktive avkastningsforhold.Det er positivt at kontraktstørrelsen øker, mener analytiker Andreas Bertheussen i Swedbank.- Det er først og fremst EPC-kontrakten vi har god innsikt på lønnsomheten av. Siden den er en funksjon av størrelsen på prosjektet er det positivt at den øker. Resten av inntektene kommer i lokal valuta med inflasjonsjustering, så der er det et stort utfallsrom, sier Bertheussen til TDN Finans.

scatec solar
Nyheter
Børs